Zasebnost in piškotki

Osebni podatki naših uporabnikov so eni izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. Brez vaše posebne privolitve, vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali, prodali ali zamenjali z nobeno drugo ustanovo, podjetjem ali fizično osebo.


Upravitelj spletne trgovine darila4you.com.com podjetje K-Print d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.


Za potrebe poslovanja darila4you.com zbira naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte (vaše uporabniško ime)
  • kontaktno telefonsko številko,
  • geslo v šifrirani obliki,
  • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu darila4you.com


Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko darila4you.com med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku darila4you.com shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Upravitelj K-Print d.o.o. lahko podatke v anonimizirani obliki uporabi za namene statističnih analiz. K-Print d.o.o podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.


Izjemno razkritje osebnih podatkov


Podatki, ki jih darila4you.com zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitnih interesov podjetja K-Print d.o.o.


O piškotkih (Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?)

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.


Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo


Ime piškotkaNamenČas trajanja
_unamStatistični podatki, kako uporabniki uporabljajo ShareThis9 mesecev
_gaStatistični podatki in analitika za Google Analytics2 leti
_gatStatistični podatki in analitika za Google Analytics10 minut
currencyNastavitev denarne valute1 mesec
languageNastavitev jezika strani1 mesec
cc_necessaryNastavitve piškotkov za družabna omrežja1 leto
cc_socialNastavitve piškotkov za družabna omrežja1 leto
PHPSESSIDUporabi se za dodelitev ID uporabnikuČas trajanja seje