Pogoji poslovanja

Podatki o podjetju, ki upravlja spletno trgovino Darila4you.com


Splošni pogoji poslovanja

 

Podatki o podjetju, ki upravlja spletno trgovino Darila4you, sedež podjetja:


K-PRINT d.o.o., Srednja vas pri Šenčurju 5, 4208 Šenčur
DDV ID številka: SI97624284
Zavezanec za DDV: DA
Matična številka: 6268307000
Osnovni kapital: 84.747,00 EUR
TRR pri NLB d.d.: SI56 0267 7026 0193 936 (BIC Banke: LJBASI2X)
SRG vpisa subjekta, sodišče v Kranju: 2012/49402

 

Za vse osebne prevzeme, vračila in kontakte se obrnite na glavno poslovalnico podjetja, kjer se opravlja dejavnost:

 

K-PRINT d.o.o., PE Kranj
Ulica Mirka Vadnova 19
4000 Kranj
Telefon: 04 236 46 55
E-pošta: info@k-print.si

 

Za vas smo dosegljivi vse delavnike od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro.S spletno trgovino upravlja podjetje K-PRINT d.o.o. (v nadaljevanju ponudnik). Z uporabo spletne trgovine K-PRINT se strinjate z vsemi spodaj navedenimi pogoji. Ponudnik prodaja blago potrošniku (kupcu) oziroma opravljati storitve zanj na način, ki ni v nasprotju z dobrimi poslovnimi običaji.

 

Jezik, v katerem se sklene pogodba, je slovenščina.

 

Ob registraciji v spletno trgovino K-PRINT obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Obiskovalec z registracijo v spletno trgovino K-PRINT postane njen uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Obiskovalec lahko nakup opravi tudi brez registracije.


Načini plačila
Kupec lahko izbira med naslednjimi načini plačila:

·        Z nakazilom na račun upravitelja spletne trgovine Darila4You.com – K-PRINT d.o.o. (plačilo po predračunu),

·        S plačilno oziroma kreditno kartico (Eurocard/Mastercard, Visa, American Express)

·        S storitvijo PayPal.

·        S plačilom po povzetju; Dostava pošiljke s Pošto Slovenije, kjer kurirju ob dostavi plačate z gotovino ali kartično, v kolikor plačilo s karticami prek POS terminalov omogoča krajevna pošta. Seznam pošt najdete v povezavi tukaj.


Dostava

Izdelki na zalogi bodo v roku dveh delovnih dni od naročila oddani za pošiljanje s Pošto Slovenije. Če naročenih artiklov trenutno ni na zalogi ali naročila zaradi izrednih razmer ne bo mogoče v roku izdelati, ponudnik kupca o predvidenem datumu dobave oziroma dostave obvesti naknadno po elektronski pošti ali telefonu.

 

Ponudnik si pridržuje pravico do zaračunavanja stroškov dostave, ki znašajo 4,00 EUR na naročilo (z vključenim DDV), ki velja za pošiljke na območju Slovenije. Za dostavo izven mej RS se stranki dogovorita naknadno. Strošek poštnine se lahko spremeni z različnimi ugodnostmi in kuponi.

 

Kupec je ob dostavi blaga po pošti dolžan pregledati pošiljko, da je izdelek v nepoškodovanem oz. ustreznem stanju. V kolikor je pri transportu prišlo do poškodbe ali druge spremembe, je uporabnik dolžan narediti reklamacijski zapisnik za poškodovano blago pri ponudniku transporta. Ponudnik ne odgovarja za nastalo škodo med transportom.

 

Cene

Cene so predstavljene kot redne cene, ki jih ponudnik oblikuje sam. Izražene so v evrih (€) in veljajo tako za registrirane člane spletne trgovine Darila4You.com kot za goste. Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Ponudnik je zavezanec za DDV. V postopku nakupa je vrednost DDV jasno prikazana v nakupovalni košarici in nato tudi pred končno potrditvijo nakupa (s klikom na gumb: oddaj naročilo).

 

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

 

Ponudnik se trudi zagotoviti najbolj ažurne in točne podatke, vendar se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali če se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupca obvestil in skušal ponuditi rešitev, ki bo v zadovoljstvo obeh pogodbenih strank.

 

Ponudnik ima pravico do zaračunavanja stroškov dostave, ki se zaračunajo glede na način plačila in višino končnega zneska naročila.

 

V trenutku, ko kupec potrdi naročilo z gumbom »Oddaj naročilo«, je kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem sklenjena. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

 

Kupoprodajna pogodba (elektronsko sporočilo o naročilu) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika za registrirane člane ali na voljo na njihovo pisno zahtevo na e-pošto ponudnika.

 

Postopek nakupa

Izbira izdelka: Na spletni strani Darila4You.com izberite izdelek in kliknite na gumb »V košarico«. Sistem vas obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico in prikaže izdelke v nakupovalni košarici, kjer so razčlenjene cene izdelkov, količina, strošek dostave, vrednost davka na dodano vrednost in skupna vrednost nakupa. Če želite nadaljevati nakupovanje, kliknite gumb na levi strani ''Nadaljujte z nakupi''. Izdelke, ki ste jih dodali v košarico, lahko pred zaključkom nakupa urejate: izdelke lahko odstranite ali spremenite količino. Do košarice lahko dostopate kadarkoli v postopku nakupa s klikom na ikono košarice v desnem zgornjem kotu strani.

 

Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani Darila4You.com je v zgornjem desnem kotu ikona nakupovalne košarice, v kateri se vam (po kliku na ikono) prikažejo izdelki, ki ste jih dodali v nakupovalno košarico. Za odstranitev določenega izdelka iz nakupovalne košarice je potrebno klikniti na znak »X« (odstrani) v vrstici izdelka na desni strani. Če želite dodati dodatne izdelke v košarico, kliknite na povezavo ''Nadaljuj z nakupom''. S klikom na omenjeno povezavo se vrnete nazaj spletno trgovino za dodajanje drugih izdelkov.

 

V primeru, da imate veljavno promocijsko kodo za popust, le-to vnesite v ustrezno polje in »uporabite kupon«. Za nadaljevanje izberite gumb »na blagajno«, ki vas bo vodila v naslednji korak v postopek za zaključek nakupa.

 

Najprej izberite, če želite nakup opraviti kot gost ali kot registrirani kupec. Če ste se odločili za slednjo možnost in če ste že registrirani, se lahko prijavite z vašimi podatki za prijavo, če še niste registrirani, pa postopek registracije opravite tako, da izberete možnost »Registrirajte se«. V primeru, da ste se odločili za registracijo, vam ob naslednjem nakupu v spletni trgovini Darila4You.com ne bo potrebno več vnašati podatkov za račun in za dostavo.

 

V naslednjem koraku vnesite podatke za izdajo računa in določite naslov za dostavo. V primeru, da postopek nakupa zaključujete kot registrirani uporabnik, lahko izberete naslove, ki ste jih vnesli ob registraciji oziroma vaših predhodnih nakupih. Vsa polja, ki so označena z rdečo zvezdico, morate izpolniti.

 

V naslednjem koraku izberite način dostave. V dodatnem polju pa lahko vnesete tudi morebitna vprašanja in opombe.

 

V naslednjem koraku izberite način plačila: plačilo po predračunu, plačilo po povzetju ali PayPal. Seznanite se s Splošnimi pogoji poslovanja in če se strinjate z njimi, odkljukajte polje »Sprejemam splošne pogoje poslovanja« in pritisnite na gumb »naprej«.

 

V zadnjem koraku se prikaže razčlenjen pregled izbranih izdelkov s podatki, količine, način plačila, vrsto dostave, cene, DDV in skupna vrednost nakupa. Prosimo, ponovno preverite izdelke in točnost podatkov, saj se zavezujete k plačilu naročila. Te lahko urejate z gumbi »uredi«.

 

Za oddajanje naročila stisnite gumb »Oddaj naročilo«, s tem se sklene zavezujoča kupoprodajna pogodba med kupcem in ponudnikom. S potrdilom se strinjate s Pogoji poslovanja. Kupec na vneseni naslov prejme elektronsko sporočilo o naročilu (pogodba).


Pogodba
Kupec ima pravico do odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema blaga. V tem času mora podjetju na kontaktni e-naslov (
info@k-print.si) nedvoumno sporočiti, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Obrazec za odstop od pogodbe je na voljo tukaj. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (7. odstavek, 43.d člen). Blago je treba vrniti ponudniku najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa) na naslov: K-PRINT d.o.o., ulica Mirka Vadnova 19, 4000 Kranj.

Blago, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in je prilagojeno za njegove osebne potrebe, potrošnik (kupec) nima pravice od odstopa pogodbe iz 2. točke, 135 člena. V praksi to pomeni, da za vse izdelke, ki so narejeni po želji kupca, potrošnik ne vrača izdelka, je pa zavezan k plačilu po sklenjeni pogodbi. Ponudnik ne odgovarja za nepravilno izbrane možnosti (npr. barva, velikost, napake črkovanja ipd.) personalizacije pri nakupu.

Vračila
Vrnjeno blago mora biti nepoškodovano, v nespremenjeni količini in v pripadajoči – nepoškodovani embalaži. Poleg vrnjenega izdelka naj kupec priloži kopijo računa in številko njegovega transakcijskega računa. Vračilo vplačanega zneska bo izvedeno takoj, ko bo to mogoče oziroma najkasneje 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Ponudnik vrne prejeta plačila kupca v enakem znesku na isti način, kot je plačilo prejel (z enakim plačilnim sredstvom), razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Garancija
Garancija velja za artikle, pri katerih je to navedeno na garancijskem listu ali računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskem listu ali na računu. Informacija o garanciji je navedena tudi v opisu artikla.

Stvarna napaka
Napaka je stvarna:

·        če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;

·        če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;

·        če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;

·        če je ponudnik izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.


Ponudnik nosi odgovornost za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo v dveh letih od prevzema blaga.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti ponudnika v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo. Ponudnik ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil ponudnika o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

·        odpravi napako na blagu ali

·        vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali

·        blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali

·        vrne plačani znesek.


Ponudnik bo pisno odgovoril potrošniku na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu. Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Preklic naročila
Ponudnik se trudi naročila obdelati hitro in s tem zagotoviti čim hitrejšo dostavo naročenih artiklov. Če uporabnik želi preklicati svoje naročilo, naj to stori v najkrajšem možnem času in to sporoči telefonsko (04 236 46 55) ali po elektronski pošti (
info@k-print.si).

V primeru, da je bilo naročilo že izdelano ali oddano dostavni službi, preklic naročila ni več možen.

Varovanje osebnih podatkov
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju osebnih podatkov uporabnika, v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Ponudnik za nedoločen čas hrani pridobljene osebne podatke vseh registriranih uporabnikov spletne trgovine Darila4You.com. Podrobneje si lahko o načinu zbiranja, hranjenja, obdelovanja in varovanja osebnih podatkov preberete na strani Zasebnost in piškotki.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje računov in druga potrebna komunikacija v zvezi z naročilom) ter za pošiljanje informativnega gradiva in ponudb.

Upravitelj spletne trgovine Darila4You.com podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi se zaupajo ime in priimek, naslov za dostavo in kontaktna telefonska številka (če v času dostave uporabnik oziroma kupec na naslovu ne bo dosegljiv). Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu ne nasprotuje.

Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, ne odgovarjamo. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Izjemno razkritje osebnih podatkov
Podatki, ki se zbirajo in obdelujejo v spletni trgovini Darila4You.com bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov.

Komunikacija
Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik prek sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Odveza odgovornosti
Ponudnik se trudi zagotoviti natančne fotografije, a je vse slike potrebno jemati kot simbolične, saj nekatere slike izdelkov ne prikazujejo realnih odtenkov barv. Slike ne želijo zavajati kupcev, ampak želijo prikazati izdelke v dobrih svetlobnih pogojih.

Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Upravljalec si pridružuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila. Upravljalec ni odgovoren za občasno ne-delovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih oziroma nepopolnih informacij ter nezmožnosti dostopa in uporabe informacij na teh spletnih straneh.

Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Prav tako po najboljših močeh izpolnjuje svojo dolžnost za vzpostavitev učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. Ponudnik določi osebo, s katero se, v primeru težav, kupec v času obratovanja lahko poveže telefonsko (04 236 46 55)  ali po elektronski pošti (
info@k-print.si). Postopek zagotavlja zaupnost obravnave pritožbe. Ponudnik v primeru pritožb deluje v smeri sporazumnega razreševanja sporov. Ponudnik v skladu s tretjim odstavkom 32. člena Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (v nadaljevanju IRPS) obvešča, da nobenega izvajalca IRPS ne priznava kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Spletna povezava na evropsko platformo za spletno reševanje potrošniških sporov je dostopna v povezavi tukaj.

 

K-PRINT d.o.o.

Kranj, 27. 3. 2018

 

Shrani v PDF

K-PRINT d.o.o.

Kranj, 27. 3. 2018