Zasebnost in piškotki

Osebni podatki naših uporabnikov so eni izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. Brez vaše posebne privolitve, vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali, prodali ali zamenjali z nobeno drugo ustanovo, podjetjem ali fizično osebo.

Upravitelj spletne trgovine stampiljka.com podjetje K-Print d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja darila4you.com zbira naslednje uporabnikove podatke:


Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki ne odgovarjamo.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko stampiljka.com med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku stampiljka.com shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Upravitelj K-Print d.o.o. lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. K-Print d.o.o podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Izjemno razkritje osebnih podatkov
Podatki, ki jih stampiljka.com zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitnih interesov podjetja K-Print d.o.o.

O piškotkih
Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.

Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo

Ime piškotka Namen Čas piškotka
_unam Statistični podatki kako uporabniki uporabljajo ShareThis. 9 mesecev
_ga Statistični podatki in analitika za Google Analytics. 2 leti
_gat Statistika in analitika za Google Analytics 10 minut
currency Nastavitev denarne valute. 1 mesec
language Nastavitev jezika strani. 1 mesec
cc_necessary Nastavitve piškotkov 1 leto
cc_social Nastavitve piškotkov za družabna omrežja. 1 leto
PHPSESSID Uporabi se za dodelitev ID uporabniku. Čas trajanja seje